Curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene

Curry cu lapte de cocos- o reteta delicioasa, aromata si rapida
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1fEFf-tTcF36Hn-tdJjkbUL2Vfg7vzBBI

Ingrediente:

1 buc mare piept de pui (poate fi prajit/ copt in prealabil)

5-6 linguri ulei

1 ceapa medie

2 catei mari usturoi

1 cm ghimbir proaspat

2 lingurite pudra de curry

1 lingurita pudra turmeric

1 lingurita seminte coriandru

1 lingurita seminte de chimen

1 bat mic de scortisoara

1 lingurita seminte fenicul

1 lingurita piper cayenne

1 lingurita pudra chimion

1 lingurita garam masala

1/2 lingurita fulgi ardei iute

1 lingurita boia dulce

sare dupa gust

500 ml lapte de cocos (conserva/ cutie)

1 conserva naut (400 g)  – optional

patrunjel sau coriandru proaspat pentru decor

orez simplu fiert pe post de garnitura

Mod de preparare: 
Pasul 1: Pentru inceput am pus orezul la fiert in apa cu sare. Apoi am continuat cu pregatirea curry de pui. Daca pieptul de pui nu este inca gatit poti incepe prin a-l taia in bucati de marime potrivita. Il prajesti in ulei incins pana se rumeneste uniform pe ambele parti, apoi il scoti din tigaie. In uleiul in care s-a prajit carnea se calesc semintele de chimen, cele de coriandru, un bat de scortisoara, ghimbirul tocat marunt si semintele de fenicul. Cand acestea s-au prajit si au aromat uleiul se adauga usturoiul tocat marunt, iar dupa 10 secunde ceapa tocata. Daca uleiul a scazut prea mult se poate adauga inca o lingura.
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1QVoq2KiZxlue-VQ6hdtbn9m323Ecc6mV

Pasul 2:Se lasa pe foc pana cand ceapa se inmoaie. Am adaugat apoi toate condimentele enumerate mai sus (pudra de curry, pudra de chimion, boia dulce, piper cayenne, garam masala, fulgi de ardei iute si sare).

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1eYJOAVDRV2rkg301pUHkITF8zFV5tDok

Pasul 3: Am amestecat si am adaugat carnea. Am lasat la foc mic, in jur de 2 minute, amestecand din cand in cand.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1ekdW8aKCiXoeYljph2B4FLf4zFeiPKxD

Pasul 4: Am adaugat laptele de cocos. Cu cat este mai gras cu atat va avea mai putin lichid (daca acesta este tinut in prealabil in frigider). Se lasa pe foc sa dea in cateva clocote. Daca vrei o consistenta mai subtire poti adauga 200 ml apa. Eu am adaugat 200 ml apa si nautul scurs dintr-o conserva, pentru ca imi place mult aceasta asociere.Am lasat sa fiarba in jur de 5 minute, la foc mediu spre mic, din momentul in care a dat in clocot dupa ce am adaugat apa si nautul.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=19SgNjUDmxTlyBUeW0njRwfDfcYTmey5R

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pilaf cu carne de pui

Ciuperci cu fasole verde la tigaie