Pilaf cu carne de pui

Pilaf de pui- o reteta simpla si la indemana oricui
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1QMBxDaoADjUfTu0Blk5BnuF9a9JsH4nh

INGREDIENTE:

750 g pulpe pui
200 g orez
700 ml supa de pui
1 morcov mediu
1 ardei kapia rosu mic
1 ceapa
2-3 fire cimbrisor
1 frunza dafin
boabe de piper
sare
4-5 linguri ulei pentru prajit
patrunjel verde pentru servit

optional 1 lingurita unt la final
Mod de preparare:

Pasul 1: Pentru inceput prajim pulpele de pui in uleiul bine incins.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1caxk_bpRok-IvlOlzS0bbjwHYqBOMzaE

Pasul 2: Cand acestea s-au rumenit, le scoatem din tigaie si calim, in acelasi ulei, ceapa, morcovul si ardeiul curatate si tocate cubulete mici. Cand acestea incep sa se inmoaie adaugam orezul si continuam sa le calim aproximativ 1 minut.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1SxqSkL4MM9ViQ_P0zQW-X3h3Z7ImGC1u

Pasul 3: Punem pulpele de pui intr-un vas termorezistent, adaugam orezul calit cu legume si acoperim cu supade pui fierbinte. Punem cimbrisorul, frunza de dafin si cateva boabe de piper in vas, il acoperim cu folie de staniol si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 35 minute. Secretul meu sta intr-un cub de unt (cam o lingurita) pe care il pun la final si amestec – dupa ce am scos vasul din cuptor si il las acoperit putin.Il servim cald cu patrunjel verde presarat peste acesta.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1YiBSlcF9XXxjYEbAf-e3RgTK0PLh5bRz

Va doresc pofta buna si spor la gatit!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene

Ciuperci cu fasole verde la tigaie