Pilaf cu carne de pui
INGREDIENTE:
optional 1 lingurita unt la final
Mod de preparare:
Pasul 1: Pentru inceput prajim pulpele de pui in uleiul bine incins.
Pasul 2: Cand acestea s-au rumenit, le scoatem din tigaie si calim, in acelasi ulei, ceapa, morcovul si ardeiul curatate si tocate cubulete mici. Cand acestea incep sa se inmoaie adaugam orezul si continuam sa le calim aproximativ 1 minut.
Pasul 3: Punem pulpele de pui intr-un vas termorezistent, adaugam orezul calit cu legume si acoperim cu supade pui fierbinte. Punem cimbrisorul, frunza de dafin si cateva boabe de piper in vas, il acoperim cu folie de staniol si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 35 minute. Secretul meu sta intr-un cub de unt (cam o lingurita) pe care il pun la final si amestec – dupa ce am scos vasul din cuptor si il las acoperit putin.Il servim cald cu patrunjel verde presarat peste acesta.
Va doresc pofta buna si spor la gatit!
Comentarii
Trimiteți un comentariu