Covrigi turcesti cu susan
Covrigi cu susan- o reteta delicioasa
Ingrediente:
500 g faina
6 g drojdie uscata sau 15 g drojdie proaspata
250 ml apa calduta
30 ml ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
Pentru tapetare:
150 ml apa / lapte/ ceai
2 linguri miere de albine /melasa
150 g seminte de susan
Mod de prepare:
Pasul 1: Am pus intr-un bol drojdia cu zahar, o lingurita faina si 50 ml apa calduta. Dupa 10 minute am turnat-o peste faina, am daugat restul de apa si am inceput sa framant aluatul. Am adaugat sarea, apoi am incorporat uleiul.
Pasul 2: Am framantat pana in momentul in care aluatul nu s-a mai lipit de maini, apoi l-am acoperit cu o folie alimentara (lipita direct de aluat), iar peste castron am pus un stergar gros.
Pasul 3: Am lasat aluatul timp de o ora sa creasca, pana si-a dublat volumul. In acest timp am prajit semintele de susan, apoi am amestecat intr-un bol incapator apa cu mierea de albine, pana cand mierea s-a dizolvat. Dupa ce aluatul a crescut frumos l-am cantarit si l-am impartit in 8 (am obtinut 8 bucati de aluat de 91 g/bucata). In acest moment am dat drumul cuptorului la 220°C cu ventilatie. Am rulat fiecare bucata pana am obtinut un snur cu lungimea de 30 cm. Am unit capetele, apoi l-am scaldat in apa cu miere pe ambele parti.
Pasul 4: Am pus covrigul umezit in tigaia cu susan si l-am imbract bine cu acestea. Am pus in tava mare a cuptorului 4 covrigi. Nu i-am inghesuit pentru ca au nevoie de spatiu sa creasca frumos. Am copt covrigii timp de 20 minute, apoi i-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Comentarii
Trimiteți un comentariu