Sparanghel fiert cu sos olandez
Ingrediente:
500 g sparanghel fiert
Pentru sos:
120 g unt topit si racit
2 galbenusuri
2 linguri apa calduta
1 lingurita suc lamaie
sare
piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Pasul 1: Pentru inceput pregatim sosul olandez. Punem galbenuruile batute cu 2 linguri apa la baine-marie. Continuam sa mixam cat timp le tinem pe foc. Adaugam untul cate putin (la inceput 2-3 picaturi, apoi crestem pana ajungem la 1/2 lingurita). Cand sosul incepe sa se ingroase adaugam treptat si cateva picaturi de suc lamaie. Luam de pe foc si asezonam cu sare si piper.
Pasul 2: In functie de grosime, fierbeti sparanghelul intre 4-8 minute pe cel verde si 9-12 minute pe cel alb, astfel incat sa ramana al-dente. Sparanghelul verde il puneti dupa fierbere in apa cu gheata pentru cateva secunde (pentru a-si pastra culoarea verde intens), apoi il scoateti si il puneti pe hartie absorbanta.
Il scurgem, il punem in farfurii si turnam sos peste acesta.
Va doresc pofta buna si spor la gatit!
Comentarii
Trimiteți un comentariu