Sparanghel fiert cu sos olandez

Sparanghel cu sos olandez - o reteta simpla si usor de pregatit
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1dAI6j76BZSFWL5lGi6lbMZRyQAhGTw7t

Ingrediente:

500 g sparanghel fiert

Pentru sos:

120 g unt topit si racit

2 galbenusuri

2 linguri apa calduta

1 lingurita suc lamaie

sare

piper proaspat macinat

Mod de preparare: 
Pasul 1: Pentru inceput pregatim sosul olandez. Punem galbenuruile batute cu 2 linguri apa la baine-marie. Continuam sa mixam cat timp le tinem pe foc. Adaugam untul cate putin (la inceput 2-3 picaturi, apoi crestem pana ajungem la 1/2 lingurita). Cand sosul incepe sa se ingroase adaugam treptat si cateva picaturi de suc lamaie. Luam de pe foc si asezonam cu sare si piper.
Pasul 2: In functie de grosime, fierbeti sparanghelul intre 4-8 minute pe cel verde si 9-12 minute pe cel alb, astfel incat sa ramana al-dente. 
Sparanghelul verde il puneti dupa fierbere in apa cu gheata pentru cateva secunde (pentru a-si pastra culoarea verde intens), apoi il scoateti si il puneti pe hartie absorbanta.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Jz9HhNTOgnTBHioG4XZxvbsp1TOXblOc

https://drive.google.com/uc?export=view&id=17UEdqBkVWaVY5z4yvxq_rDOMDw9F-OiT

Il scurgem, il punem in farfurii si turnam sos peste acesta.

Va doresc pofta buna si spor la gatit!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pilaf cu carne de pui

Curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene

Ciuperci cu fasole verde la tigaie