Taitei chinezesti cu carne tocata

Taitei chinezesti- o reteta asiatica delicioasa
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1VkOGFC8oaI5vAjTNCyS3yRM2pTz9MyYw

Ingrediente:

200 g paste de orez

400 g carne tocata de porc

5 linguri ulei

2 linguri morcov tocat marunt

2 linguri ardei gras verde

2 cepe verzi

1 lingura ghimbir ras

4 catei usturoi

40 ml sos de soia

1 lingura sos picant de chili

1/2 ardei iute tocat marunt

70 ml apa

sare

piper Sichuan

 Mod de preparare: 

Pasul 1: Am pus apa apa la fiert pentru taitei. Am luat apa fierbinte de pe foc si am pus taietii in aceasta pentru 5 minute. Pana cand a dat apa in clocot si s-au hidratat taiteii am pregatit canea. Am calit in 4 linguri de ulei ardeiul, morcovul si partea alba de la ceapa. Am adaugat carnea tocata si am continuat sa calesc pana aceasta este gatita. Am adaugat sare si piper Sichuan si am amestecat.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1T6OCpb85LlhGkdvK2RsySg2oLuzl6g4B


Pasul 2:  Am calit separat, intr-o lingura de ulei, ghimbirul si usturoiul cu sos chili si ardei iute pentru aproximativ 30-60 secunde.

Le-am pus peste carnea tocata, am adaugat sosul soia si apa si am lasat pe foc pana s-a evaporat lichidul.https://drive.google.com/uc?export=view&id=1VpxeZk2r4AdiyFjPF46pD8upIYqfH2nI

Pasul 3: Am scurs pastele de apa, le-am pus peste carne si am continuat sa calesc in jur de 2 minute. Se mananca imediat, cu putina ceapa verde presarata peste fiecare bol.
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1ajpGXMq4pCJf2oJ_WrjbTit9rMhl2KV1
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1qsYlfH_k7DSipTrfuF3mYpvsTtmsarq1

Va doresc pofta buna si spor la gatit!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pilaf cu carne de pui

Curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene

Ciuperci cu fasole verde la tigaie